Birleşik kimlik nedir?



Birleşik kimlik, bir işletmeyi veya başka bir bilgisayar kullanıcısının bir sisteme bir kez giriş yapmasını ve aksi takdirde her biri için ayrı bir oturum açmayı gerektirecek birden fazla alana erişim kazanmasını sağlayan bir bilgisayar işlevidir. Örneğin, bir işletme birçok farklı tedarikçi, distribütör ve üretici ile ilgilenebilir; Birleşik kimlikle, işletme, her işletme için ayrı bir giriş yerine bir giriş yapar. Bu, kimlik doğrulamasının bir sistemden diğerine geçirilmesiyle yapılır vedevlet desteğiyle iş kurma her sistem diğer sistemlere güvenir. Giriş yapan kişinin daha kolay olmasını sağlamanın yanı sıra, federe kimlik kullanan işletmelerin kimlik doğrulama teknolojisini paylaşması gerekmez. Birleşik kimlik kullanmanın bir dezavantajı, eğer kimlik doğrulamasından geçen sistem güvenli değilse, tüm sistem için güvenlik tehlikeye girebilir.
Hem işletmeler hem de tüketiciler her zaman birden çok iş ile ilgilenir. İş tarafında, tedarik zincirinin tüm bölümleriyle ilgilenmek zorunda kalacaklar, tüketiciler aynı zamanda farklı şirketlerden ürün ve hizmetler de satın alacaklar. Birleşik kimlik olmadan, işletme veya tüketicinin her işletme için bir kimlik doğrulaması ve giriş yapması gerekir. Böylece, işletme, kişinin gerçek ve güvenli olduğunu bilir.
İşletmenin veya tüketicinin güvenliğini sağlamak için federal kimlik kullanarak bir giriş yapması gerekir. Kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra işletme, tüm bağlı kuruluşlara bu kişinin otantik ve tehlikesi olmadığını bildiren standart bir güvenlik dili kullanır. Oradan, işletme veya tüketici, başka bir giriş prosedürü gerçekleştirmek zorunda kalmadan tüm bağlı sistemlerden geçebilir. Bu, iş veya tüketici için zaman kazandırır ve her işletme için çeşitli kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirmesi için daha az kaynağın gerekeceği anlamına gelir.
Tek bir giriş yapmak zorunda kalmanın kendi yararı olsa da, birleşik kimlik kullanmanın başka yararları da vardır. Tek giriş prosedürü, bir federasyon sistemi olmaksızın çoğaltılabilir, ancak yalnızca her bir işletmenin aynı dizin servisine devlet desteği hayvancılıksahip olması durumunda, bu her zaman geçerli değildir. Birleşik sistem standarttır, bu nedenle hangi dizin hizmetini kullandıklarına bakılmaksızın diğer işletmelere aktarılabilir.
Birleşik kimlik, genellikle yalnızca güvenli üyelerin erişimine izin verir, ancak bir dezavantaj olabilir. Kullanıcının kimliğini doğrulayan işletme güvenli değilse, bu kötü niyetli bir kullanıcıya çok daha geniş bir erişim alanı sağlar. Tek bir sisteme sızmak yerine, kötü niyetli kullanıcı tek bir girişten tüm federe sistemlere erişebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATA 6Gb / s nedir?

Fansız bir ekran kartı nedir?