Çevrimdışı Yaşam Nedir?



Çevrimdışı yaşam terimi, bir insanın internette değil, gerçek dünyada yaşamını ifade eder. Pek çoğunun internetin günlük rutininin büyük bir parçası olduğu, bazılarının iki dünyayı bulanıklaştırdığı ve diğerlerinin bilgisayardan çok az yaşamı olan bir hayatı vardır. İkincisini deneyimleyenlerin İnternet bağımlılığı ve diğer sorunları olabilir. Bilgisayarda zaman kredi kartı başvurusu Worldgeçirme arasında bir denge bulmak ve dünyanın sunabileceği her şeyi deneyimlemek hayati önem taşımaktadır.
Çevrimdışı bir hayat, mekanlara gitmekten, insanları görmekten ve bilgisayarda bulunmayı içermeyen deneyimlerden oluşur. Egzersiz yapmak, güneşten yeterince D vitamini almak ve başka bir kişiyle fiziksel temasa sahip olmak gibi bazı şeyler, bir bilgisayar aracılığıyla kopyalanamaz. Her ne kadar birisi internette neredeyse her şeyi görebilse de, kişisel olarak görmek, dokunmak, hissetmek, koklamak ve duymak daha iyi bir deneyimdir.
Neredeyse her şey alışveriş, konuşma ve neredeyse her şey hakkında bilgi bulma dahil olmak üzere internet üzerinden yapılabilir. Sosyal paylaşım siteleri, forumlar, e-postalar ve anlık mesajlaşanlar, insanların çoğu zaman çaba harcamadan sık sık dünyanın dört bir yanından gelenlerle etkileşimde bulunmalarına izin verdi. Herhangi bir zamanda internette bu kadar çok şey yapma yeteneği sayesinde, birçok kişi bilgisayarı günlük hayatlarının büyük bir parçası haline getirdi.
Her ne kadar iki canlının interneti göz önünde bulundurarak birlikte bulanıklaşmak tipik olarak bir kişinin yaşamını geliştirebiliyorsa da, bazıları başlangıçta sadece çevrimiçi yaşamlarında geliştirilmiş ve onları çevrimdışı hayatlarına dahil eden unsurlar almışlardır. Birçoğu, internette bulunmadığı halde, tanışma alanında bir partnerle tanışmak ya da özel olarak ilgi duyanlar için özel olarak geliştirilmiş bir forumdan en iyi arkadaşlarla tanışmak gibi, karşılaşmadıkları kişilerle fiziksel olarak tanıştı. Diğerleri, tam ya da yarı zamanlı gelir olarak saymak için yeterli parayı getiren internet tabanlı işler elde ettiler. Çevrimiçi ve çevrim dışı yaşamlarını birbirinden ayırmak için, bazıları “gerçek hayat” anlamına gelen “RL” kısaltması ile açıklığa kavuşabilir. Örneğin, bir kişi “RL arkadaşımı hafta sonu hakkında anlatıyordum” diyebilir.
Depresyon ve anksiyete gibi belirli konular internet bağımlılığını körükleyebilir çünkü çevrimdışı hayatı ve ondan gelen sorunları mümkün olduğunca engellemeyi kolaylaştırır. İnternete bağımlılığın ana işaretlerinden biri, gerçek hayatın ciddi biçimde acı çektiği zamandır - sosyal hayat neredeyse ya da tamamen varolmayan ve aile ve arkadaşlarla bağlar cepten kredi kartı başvurusukoptu. Fiziksel belirtiler, gergin görme, şiddetli baş ağrıları ve gelişen karpal tünel sendromudur.
Çevrimdışı bir yaşamı çevrimiçi olarak geçirilen zamanla daha iyi dengelemek için, özellikle çalışmayanlar gibi, gerekli olmayan görevler söz konusu olduğunda, her gün için bilgisayar kullanım sınırlarını belirleyin. Evde değilken, internete bakmaktan kaçının, cep telefonunda tarayıcıyı kullanmamanız bile. Haftada en az birkaç kez aile ve arkadaşlarla plan yapın ve evden çıkmayı içeren bir egzersiz rutini oluşturun .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATA 6Gb / s nedir?

Fansız bir ekran kartı nedir?

Birleşik kimlik nedir?