Çıkış Durumu Nedir?



Dönüş kodu olarak da adlandırılan bir programın çıkış durumu, programın çalışmayı bitirdikten sonra bir programın işletim sistemine, betiğe veya başlangıçta çalıştırılan başka bir işleme geçtiği bir sayıdır. Sıfır değerinin geleneksel olarak programın normal olarak çıktığı anlamına gelmesine ve sıfır olmayan herhangi bir değerin programın beklenmedik şekilde sonlandırılması anlamına gelmesine rağmen, çıkış durumu ortalaması olarak kullanılan sayıların gerçek kuralları kredi kartı başvurusu Worldyoktur. Çıkış durumuna bir numara atayarak, orijinal program veya kod denilen süreç, programın gereken görevleri başarıyla gerçekleştirip gerçekleştirmediğini veya başka işlemlerin gerçekleştirilmesi gerektiğini anlayabilir.
Neredeyse tüm bilgisayar dilleri ve birçok betik dili, çıkış durumunu döndürebilecek bazı mekanizma veya işlevlere sahiptir. Bir programın çalışmanın ortasında bilerek feshedilebileceği durumlar vardır; bu, eksik bir veri dosyası veya bilgisayar belleği eksikliği gibi bir şeyin yanlış olduğunu göstermek için belirli bir hata kodu kullanır. İşletim sistemi veya dil yorumcusu programı hatalardan dolayı sona erdirmedikçe, çıkış durumu kodunu açıkça tanımlamayan programlar sıfırlama programına sıfır döner.
Çıkış durumu, bir komut dosyasıyla veya başka bir işlemle, bir sonraki işlemin ne yapılması gerektiğini gösteren belirli değerleri geri ileterek iletişim kurmak için de kullanılabilir. Bir örnek programın bakım için çıkabileceği olası zamanlara rağmen bir programın çalışmasını sağlamak için tasarlanmış bir betik olabilir. Bu şema programı çalıştıran betik ile çalışacak ve ardından çıkmasını bekleyecektir. Programcılar, programın kalıcı olarak çıktığı ve yeniden başlatılmayacağı anlamına gelen bir sayı döndürdüğü şekilde ayarlayabilir ve başka bir sayı, komut dosyasının belirli bir süre beklemesini ve ardından programı yeniden başlatmasını sağlayabilir; cepten kredi kartı başvurusuhala üçüncü bir değer programın bir hatayla karşılaştığını ve bir programcıdan dikkat gerektirdiğini gösterebilir .
İletişim için bir çıkış durum kodunun kullanılması, bazı programların farklı işletim sistemleri altında sahip olduğu güvenlik ve diğer sınırlamalar nedeniyle bazı durumlarda uygundur. Bir programın kendi çağrı işlemiyle veya aynı sistem üzerinde paralel çalışan başka bir programla iletişim kurmasının imkansız olduğu birçok örnek vardır. Bu durumlarda, programlar arasındaki iletişim seçenekleri, paylaşılan bellek, ağ soketi bağlantıları veya yazma dosyaları içeren karmaşık şemalarla sınırlı olacaktır. Bir çıkış durumu kullanarak, basit bilgi, geliştirilecek özel bir çerçeve gerektirmeyen çok basit bir şekilde iletilebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATA 6Gb / s nedir?

Fansız bir ekran kartı nedir?

Birleşik kimlik nedir?