Çok Noktaya Yayın Yönlendiricisi nedir?



Genellikle bir mülteci, çok noktaya yayın ya da tek noktaya yayın paketlerinde alınan sinyallemeyi tanımak üzere yapılandırılmış bir çok noktaya yayın yönlendiricisi olarak anılır . Belirlenen paket türüne bağlı olarak, çok noktaya yayın yönlendiricileri, çok noktaya yayın veya tek noktaya yayın paketlerini hedeflenen hedefe yönlendirmek için gereken verilerin yönlendirilmesini veya dağıtımını belirler. Tanımlama işleminin bir parçasıkredi kartı başvurusu World olarak bir dizi algoritma kullanılarak, ufalayıcılar ağ içindeki uygun anahtarlara emirleri hızlı bir şekilde başlatır ve veri paketinin iletimini yürütür.
Çok noktaya yayın yönlendirici, genel olarak Çok Noktaya Yayın Internet veya Omurga olarak adlandırılan daha büyük bir ağın parçası olarak tek noktaya yayın yönlendiricileriyle çalışır. Bu Omurganın yapısı boyunca, çok noktaya yayın yönlendiricileri, tek noktaya yayın yönlendiricileriyle birlikte yer alacaktır. Tek noktaya yayın yönlendiricileri ile uyum sağlamak için, uyandırıcılar veri paketlerini gizleme yeteneğinden faydalanacak ve böylece tek noktaya yayın modelinde yapılandırılmış görüneceklerdir. Bu şekilde, bir multicast yönlendirici, veri paketini, aktarım için bir kanal olarak bir tek noktaya yayın yönlendirici kullanarak, işlemdeki bir sonraki çok noktaya yayın yönlendiricisine iletecektir. Bir sonraki çok cepten kredi kartı başvurusunoktaya yayın yönlendirici, örtülü verileri gerçekte çok noktaya yayın paketidir ve ardından paketin gizlenmesinin devam edip etmemesi gerektiğini belirler.
Şu anda, çok noktaya yayın yönlendiricileri tarafından kullanılan iki farklı iletişim kuralı vardır. İlk yoğun mod yönlendirme olarak bilinir. Ağ çok sayıda son kullanıcı üzerinde oluşturulduğunda ve önemli miktarda mevcut bant genişliği olduğunda, çok noktaya yayın yönlendiricisi yoğun mod yönlendirmesini kullanacaktır. Bununla birlikte, ağ nispeten az sayıda son kullanıcı içeriyorsa ve daha az miktarda mevcut bant genişliği ile çalışıyorsa, çok noktaya yayın yönlendirici seyrek mod yönlendirmesi olarak bilinen ikinci protokolü kullanacaktır. Yönlendirici, mevcut koşullara dayalı olarak yönlendirme yöntemini seçecektir; bu, bir ağ bant genişliği ve yeni kullanıcılar eklerse, mevcut yönlendiricilerin yerini almanın gerekmediği anlamına gelir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATA 6Gb / s nedir?

Fansız bir ekran kartı nedir?

Birleşik kimlik nedir?