Dijital Filigran Nedir?



Sıfat dijital metin ya da örneğin, beton şeklindeki veri, bir kağıt parçası aksine, örneğin metin ya da elektronik olarak saklanan görüntü olarak bir şey anlamına gelmektedir. Yayıncılık dünyasında bir filigran , üreticiyi tanımlamak ve / veya bir orijinallik işareti olarak paraya dönüştürülmesini önlemek için kağıtta yer alan yarı saydam bir işareti ifade eder. Dijital kredi kartı başvurusu Worlddamgalama, dijital dosyalara benzer bir işaretin dahil edilmesidir. Steganografi, bilgi saklama bilimi ile aynı amaçlarla ilgilidir ve kullanılır.
Dijital filigran görünebilir veya görünmez olabilir. İlk bakışta, görünmez dijital filigranın işe yaramamış gibi görünse de, aslında bu tür bir filigran, genellikle, yalnızca yerleştirildiği ve materyalin aktarılması, kopyalanması durumunda görünür hale geldiği web sitesinde görünmeyecek şekilde tasarlanmıştır. veya başka bir yere yapıştırılmış. Böyle bir dijital filigran hırsızlar veya intihalcılar tarafından gözden kaçırılabilir, ancak onları açığa çıkarmaya hizmet edebilir. Görünür filigran, diğer taraftan, ilk etapta hırsızlığı caydırmak için hizmet edebilir.
Görünür dijital filigranın başka bir kullanımı, yazılım uygulamalarının demoversiyonudur. Bazı demolar sınırlı bir süre boyunca, genellikle 30 gün boyunca özellikleri kapatarak veya lisans vererek sınırlama getirse de, diğerleri süresiz olarak tam özellik kullanımına izin verir, ancak kaydedilen veya dışa aktarılan her dosyaya dijital bir filigran yerleştirir; Herhangi bir ticari mekanda kullanılmalı veya paylaşılmalıdır. Bu, kullanıcıları yazılımın çalışan cepten kredi kartı başvurusubir kopyasını almaya teşvik eder.
Dijital filigranın üçüncü bir kullanımı, dijital bir dosyanın dağıtımını takip etmektir. Bu, bir şişede bir mesaj gönderme ve bir dosyanın nerede bittiğini, kaç kez alındığını ve nasıl kullanıldığını görme ruhuyla yapılabilir. Alternatif olarak, yasadışı dağıtım yolunu izlemek için kullanılabilir.
Dijital filigranda yardımcı olmak için yazılım ürünleri mevcuttur. Bu ürünler dijital filigranların oluşturulmasına ve düzenlenmesine yardımcı olur. Filigranlar, bir logoyu, bir metin telif hakkı bildirimini, bir web sitesi URL'sini veya yalnızca gösterim amacıyla kullanılan görüntüler için ÖRNEK kelimesini temel alabilir . Dijital filigran yazılımı , filigranlara efekt eklemek, toplu işlem yapmak ve daha iyi güvenlik için görüntü formatını ayarlamak için filtreler gibi özelliklere sahiptir. Dijital filigran yazılımı, bağımsız bir yazılım uygulaması olabilir veya işlevselliğini genişletmek için mevcut bir programa bir eklenti olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATA 6Gb / s nedir?

Fansız bir ekran kartı nedir?

Birleşik kimlik nedir?