Fansız bir ekran kartı nedir?



Fansız bir video kartı, geleneksel bir video kartının yerleşik fanından ziyade ısıyı dağıtmak için pasif bir soğutma sistemi kullanır. Fansız bir video kartının soğutma sistemi, ısıyı çiplerden uzaklaştırmak için tasarlanmış alüminyum ve diğer alaşımlardan yapılmış büyük işkur doğum parasıbir soğutucudan oluşur. Fansız bir video kartı tamamen sessiz çalışır.
Video kartları hem hız hem de tasarımda iyileşti, ancak çipler giderek artan hızlarda daha fazla veri işlemek için daha fazla çalıştıkça daha fazla ısı üretiyorlar. Aşırı ısınmış bir kart, eserler veya sistem hataları oluşturabilir veya hatta başarısız olabilir. Geleneksel kartlar, sıcaklıkların kontrol altında tutulmasına yardımcı olmak için yerleşik bir fan kullanır, ancak fanlar yüksek sesle ve rahatsız edici olabilir. Sessiz bir fan bile bir bilgisayar sisteminin genel desibel seviyesine katkıda bulunur. Fansız bir video kartı sistemi daha sessiz yapar ve sözde sessiz bilgisayar için bir zorunluluktur .
Geçmişte, aslında pasif soğutma sistemlerinin nasıl çalıştığını gösteren bir soru vardı. Genel izlenim, oyuncu olmayanlar için iyi olabileceğiydi, ancak yük altında soğutmak için yetersizdi. Mevcut teknolojinin, çoğu oyuncu için bile, fansız video kartını parite çıkardığı bildirildi. En iyi üreticilerin bazıları, en popüler oyun kartlarının fansızversiyonlarını sağlam incelemelerle üretiyorlar.
Fansız bir video kartı takmaya gelince birkaç husus var. Isı emicisi çok büyüktür ve takılı olan kartın her iki tarafındaki yuvaları tıkayabilir. Fansız bir video kartı da standart bir karttan daha uzun olabilir, bu nedenle anakartın BIOS yongası kendi ısı alıcısı ve fanı ile yakınsa, boşluk bir sorun olabilir. Borulama genellikle üst kenardan yönlendirilir ve kart daha uzun tutulur. Mini vakalar uyumlu olmayabilir.
Fansız bir video kartı olan bir vakada bol miktarda dolaşım olmalıdır. Kartın ısı emicisi ısıyı çiplerden uzaklaştıracak, ancak mahfaza fanları verimsiz ise, ısı emicisini daha az etkili hale getirecek şekilde iç ısı oluşacaktır.
Fansız bir ekran kartı, yüksek performanslı grafiklerin keyfini çıkarırken, sistem sessizliğini korumanın mükemmel bir yolu olabilir. Bu özellikle bir DVD izlenirken takdir edilir , çünkü fan gürültüsü bir ses parçasının daha sessiz kısımlarıyla rekabet edebilir. işkur kredi başvurusuBilgisayar gürültüsünün başkalarının dikkatini dağıttığı ortak odalarda veya ortak odalarda bulunan sistemler için fansız bir video kartı da kullanışlıdır.
Gigabyte , Pine Technologies ' XFX kartları ve Asus orta ve üst düzey fansız ekran kartları sunan en iyi marka şirketlerinden sadece üç tanesi. Bilgisayarlar satılan her yerde kartlar mevcuttur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATA 6Gb / s nedir?

Birleşik kimlik nedir?