Orta Dil Nedir?



Olarak bilgisayar programlama , insanlar tarafından okunabilir olan zaman kaynak kodu , bir tarafından ayrıştırılır derleyici derleyici genellikle oldukça doğal olmayan bir dizi talimat içine kaynak komutları çevirir makine kodu ayrıca, işlenmiş optimize veya derleyici ya da başka yazılım tarafından derlenmiş, ancak araçlar. Üretilen dosyalar, bir orta dilde olduğu söylenen yönergeleri içerir, çünkü derleyici tarafından kullanılan dil, ne büyük bir işletim sistemi ne de programcı tarafından kullanılan dil için anlamlı değildir.Kodu ilk kredi notum düşük nasıl kredi çekerimsırada yazmak, ancak bunun yerine programın yazılması ve yürütülmesi arasında bir köprü görevi gören bir dildir. Bazen bir derleyicinin, programın daha verimli çalışmasını sağlamak için çok hassas optimizasyonlar yapmasına izin vermek için kullanılır, ancak aynı zamanda farklı, uyumsuz sistemler arasında taşınabilir çıktı dosyaları üretmek için de kullanılabilir. Dilin gerçek sözdizimi , makine koduna veya diğer insan olmayan okunabilir bayt koduna benzeyebilir veya dil yalnızca mevcut bir çapraz platform bilgisayar programlama dili olabilir.
Derleyici optimizasyonu için kullanıldığında, bir dil derleyicisi her bir deyimi bir kaynak kod dosyasında alır ve komutu ara dile çevirir. Tek bir insan tarafından okunabilir programlama ifadesi düzinelerce makine dilinin komutuna ayrılabilir, bu nedenle ara dil, kodun, kodun ilk olarak koduna bağlanmak zorunda kalmadan optimizasyonların yapılabileceği kod alanlarını tanımlamak için kullanabileceği bir soyutlama seviyesi yaratır. herhangi bir yerel uygulama veya kütüphane. Tamamlandığında, aracı kod dosyası daha sonra yerel bir ikili dosya oluşturmak için daha sonra derlenebilir veya gerektiğinde yerel komutlara derleyerek kodu çalıştıracak olan bir yorumlayıcı olarak bilinen başka bir program aracılığıyla çalıştırılabilir.
Java® gibi bazı diller, optimize edilmiş ancak diğer bilgisayar sistemlerine de taşınabilir olan derlenmiş dosyaları oluşturmak için bir ara dil kullanır. Bu tür bir kod bazen bytecode olarak bilinir ve makine kodu veya montaj dilini andırır . Bayt kodu, dosyalara platformdan bağımsız bir şekilde saklanır, yani bir yorumlayıcı çalıştırabilen herhangi bir bilgisayar sistemine veya aygıtına aktarılabilir. Bayt kodu bir sistem üzerinde olduğunda, gelir belgesiz kredi veren bankalarya yorumlanmış bir program olarak çalıştırılabilir ya da hedef sistem üzerinde doğal olarak çalışacak şekilde derlenebilir.
Bazı durumlarda, bir bilgisayar dili , etkileşimli bir web uygulaması gibi belirli bir sona doğru programlamayı kolaylaştırmak için tasarlanmıştır, ancak tasarımcılar, farklı sistemler için özel derleyiciler, tercümanlar veya eklentiler eklemek istememektedir. Bu durumlarda, derleyicinin ara dili, halihazırda platformlar arası tercümanlar oluşturmuş olan mevcut bir dil olabilir. Bu durumda ortaya çıkan ara dil insan tarafından okunabilir. Ara diller olarak da kullanılan bilgisayar programlama dilinin bir örneği, 2011 yılından itibaren herhangi bir platformda neredeyse herhangi bir web tarayıcısında çalışabilmesi avantajına sahip olan JavaScript®'dir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATA 6Gb / s nedir?

Fansız bir ekran kartı nedir?

Birleşik kimlik nedir?