Otomatik Tamamlama nedir?



Otomatik Tamamlama, bir tür metin girişi içeren birçok bilgisayar programında bir zaman tasarrufu özelliğidir. Bir kullanıcının tipik olarak bir bilgisayarla daha verimli bir şekilde etkileşim kurmasını sağlayarak, bir kullanıcının ne yazdığını tahmin etmek için bir tahmin algoritması kullanır. Web tarayıcıları, kullanıcıların uzun tekdüzenlikredi notum düşük nasıl kredi çekerimkaynak konum belirleyicileri (URL'ler) yazmasına yardımcı olmak için genellikle otomatik tamamlama özelliğini kullanır. Birçok kelime işlemci, e-posta programı ve diğer metin düzenleyicileri de bazı kapasitelerde bu özelliği kullanır. Çoğu durumda, otomatik tamamlamayı devre dışı bırakmak mümkündür ve bazı kişiler yanlış önerileri olduğunda rahatsız edici bulabilir veya rahatsız olabilir.
Birçok modern web tarayıcısı, bir kullanıcı bir URL'de yazdığında otomatik tamamlama özelliğini kullanır . Bu özellik ilk kullanıma sunulduğunda, tarayıcı geçmişte ziyaret edilen adresleri hatırlar ve gelecekte bunları önerecektir. Bu özellik, tarayıcı geçmişini silerek sık sık kapatılabilir veya kullanılamaz hale getirilebilir . Bazı web tarayıcıları artık hiç ziyaret edilmemiş ve geçmişlerinde olmayan URL'leri önerecek. Ayrıca, tarayıcı adres çubuğundan arama yapmayı destekliyorsa, URL olmayan doğal kelimeler de önerebilir .
URL'leri tamamlamadaki yardıma ek olarak, birçok web tarayıcısı işlevi çeşitli formlara ve diğer alanlara genişletir. Bu, e-posta adresleri, adlar veya kredi kartı bilgileri gibi sık girilen bilgilerin kolayca tamamlanmasını sağlayabilir . Otomatik tamamlamanın diğer örneklerinde olduğu gibi, otomatik olarak tamamlanmayan formları ayarlamak genellikle mümkündür. Ayrıca, web tarayıcısının bu bilgileri başlangıçta kaydetmeyeceği şekilde ayarları değiştirmek de mümkündür; bu, özellikle halka açık bir bilgisayarda çalışırken yararlı olabilir.
Web arama motorları genellikle otomatik tamamlama formunu da sunar. Bu durumda, bir arama terimi yazıldığında, diğer popüler aramalarla eşleştirilerek, birden çok ortak öneride bulunulmasına izin verilir. Hızlı bir internet bağlantısı verildiğinde, bu daha hızlı aramalara olanak tanıyan kesintisiz bir işlem olabilir.
Web tabanlı uygulamalar dahil olmak üzere e-posta programları, genellikle e-posta adresleri için otomatik tamamlama kullanır. URL'lere benzer şekilde, e-posta adresleri hatırlanması uzun veya zor olabilir. Bazı programlar, kullanıcının adres gelir belgesiz kredi veren bankalardefterinde bir kişinin adını yazmaya başlamasına bile izin verir, bu noktada program otomatik olarak doğru adresi ekler.
Kelime işlemcileri, kod düzenleyicileri ve veritabanı sorgulama araçları da, genellikle bir takım otomatik tamamlama biçimlerini kullanan programların örnekleridir. Kelime işlemcileri genellikle, genellikle yeni öğrenmeye veya yeni kelimelerle öğretilebilmelerine rağmen, otomatik tamamlama girişiminde bulunacakları önceden belirlenmiş bir kelime kümesi ile gelir. Diğer taraftan, kaynak kodu düzenleyicileri, genellikle daha verimli bir şekilde otomatik tamamlanabilen çok yapılandırılmış bir programlama dili kullanırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATA 6Gb / s nedir?

Fansız bir ekran kartı nedir?

Birleşik kimlik nedir?