Oyun Profiler nedir?



Bir oyun profiler bir oyun kontrol yazılımı türüdür. Video oyun denetleyicilerine ve oyun pedleri, joystickler, yarış tekerlekleri, oyun klavyeleri ve fareler gibi diğer çevre birimlerine komutlar atama işlemini organize eder . Bu, sıradan bir oyuncuya gereksiz veya karmaşık gelse de, düzenli olarak birkaç farklı oyun oynayan sert çekirdekli oyuncular için kredi notum düşük nasıl kredi çekerimbir cankurtaran olabilir. Ek olarak, profil oluşturma aracı ayrıca kullanıcıların belirli bir oyunda bir denetleyici işlevini değiştirmelerini de sağlar.
Oyun profiler programları geleneksel olarak PC'lerde kullanılır . Bununla birlikte, Xbox® 360 veya PlayStation® 3 gibi oyun konsollarıyla çalışan bu tür yazılımların örnekleri de vardır. Bazı programlar geneldir ve birden çok platform ve denetleyici türü ile çalışır, diğerleri ise yalnızca bir marka denetleyici ile çalışır. .
Her durumda, oyun profiler bir oyunun tek bir arabirim kullanarak tek bir yerde tüm komutları tek bir yerde programlamasını sağlar. Ortaya çıkan dosya veya "profil", istek üzerine kaydedilebilir ve yüklenebilir. Bu tür yazılımların büyük avantajı, kullanıcının oynadığı her oyun için profiloluşturabilmesidir; Bu, tüm komutları yeniden programlamak zorunda kalmadan oyun arasında kolayca geçiş yapmanıza yardımcı olur.
İyi bir oyun profilerinin diğer bir avantajı, kullanıcının belirli bir kontrolün çalışma şeklini yeniden programlamasına izin vermesidir. Böylece, bir düğme veya sürgü bir eksen olarak işlev görmek için kolaylıkla yapılabilir ve bunun tersi de geçerlidir. Gerçekten de, bir fare gibi işlev görmek için bir joystick yeniden programlanabilir . Birçok durumda, bu oyun arayüzü üzerinden doğrudan yapmak imkansız olurdu. Bu yetenek, belirli bir kontrolör gelir belgesiz kredi veren bankalartipini tanımakta zorlanan oyunlarda da yardımcı olabilir. Oyun profiler, komutları oyuna zorlamak için bir çeşit "arka kapı" oluşturabilir.
Bu tür bir oyun kontrol yazılımı, oyuncuya büyük bir avantaj sağlayabilir ve özellikle çok farklı oyunlar veya çok karmaşık oyunlar oynayanlar için faydalıdır. Bununla birlikte, bazı dezavantajlar da vardır. Biri düzenli olarak sadece bir ya da iki oyun oynarsa, bir profil oluşturma görevi faydalı olduğundan daha sıkıcı ve zaman alıcı olabilir. Buna ek olarak, bir oyun profiler kullanmak, oyun sırasında arka planda bir çok uygulamanın çalışacağını ve değerli donanım kaynaklarını kullanacağını gösterir. Dolayısıyla, kullanıcının bilgisayarı belirli bir oyunu çalıştırmak için yeterince marjinal olarak güçlü ise, bilgisayar kaynaklarını kullanmak için ticarete değer olmayabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATA 6Gb / s nedir?

Fansız bir ekran kartı nedir?

Birleşik kimlik nedir?