Özellik Driven Geliştirme nedir?



Tüm yazılım geliştirme , proje yönetimi ve sistem geliştirme-yaşam döngüsü (SDLC) yönetimi gerektirir. Bunlar, bir yazılım uygulamasının geliştirme sürecini etkin bir şekilde yönetmek için kullanılan teknikler ve süreçlerdir. Özellik odaklı geliştirme, hızlı geliştirme döngülerine dayanan bir tekniktir. İşi daha hızlı ve daha sonrakredi notum düşük nasıl kredi çekerim tipik standart SLDC teknikleriyle işlevsellik sağlar.
Günümüzün rekabetçi pazarında, kuruluşların değişen eğilimlere ve pazar iklimlerine hızla tepki vermesi önemlidir. Bilgi teknolojisi , yazılım geliştirmeyi bir organizasyonun rekabetçi ihtiyaçlarını öngörebilen daha çevik bir süreç içinde geliştirmeye çalıştı. Özellik odaklı geliştirme, uygulama özelliklerini bir işletmenin öncelikleri temelinde yinelemeli bir şekilde uygulamaya çalışan bir yazılım geliştirme tekniğidir.
Özellik odaklı gelişim, yinelemeli bir geliştirme süreci olarak kabul edilir . Bunun nedeni, kodun tam bir uygulama olarak değil, işlevsellik yinelemelerinde geliştirilmiş ve dağıtılmış olmasıdır. 1997 yılında Jeff De Luca tarafından yazılım uygulamaları için hızlı bir teknik olarak oluşturulmuştur. Bu çevik süreç, bir müşteriye öncelikli özellikleri daha hızlı bir şekilde sunmaya çalışır.
Özellik odaklı geliştirme süreci, modellere ve kısa geliştirme döngülerine dayanmaktadır. Bu, Extreme Programming (XP) 'de kullanılan geliştirme tekniklerine benzer. Her proje, iki haftadan daha kısa bir sürede kodlanabilen, test edilebilen ve dağıtılabilen küçük özelliklere ayrılmıştır. Bu iki haftalık döngü, işletmeyi sürekli zenginleştirdiği için zengin özelliklere sahip bir sistemle daha hızlı bir şekilde sağlar.
Özellik odaklı gelişimin dört ana alanı vardır. Bunlar, alan modeli, özellik listesi, özelliğe göre plan ve son olarak özellik olarak oluşturup dağıt. Bu dört alanın, bunları başarılı kılan özel gereksinimleri ve teknikleri vardır.
Etki alanı modeli, tüm uygulamanın yüksek düzeyde genel bir görünümü ve tasarımıdır. İterasyon işlemi sırasında neyin inşa edileceğinin iskelet planıdır . Bu özellik odaklı sürecin ilk adımıdır ve geliştirme ekibine tüm uygulamanın bir yol haritasını vermesi amaçlanmıştır.
Alan modeli tamamlandığında, bir özellik listesi oluşturulmalıdır. Özellik listesi, uygulamanın gerekli tüm işlevlerini içerecektir. Her özellik, çalışmasını sağlamak için belirli bir ayrıntıda tasarlanmalıdır. Bir banka başvurusu için bir özellik örneği gelir belgesiz kredi veren bankalar“toplam kullanılabilir banka bakiyesini hesaplayabilir”.
Önceliklendirme, öne çıkan özellikli geliştirmede bir sonraki adımdır. Tüm özellik listesi oluşturulduktan sonra, iş kullanıcıları tarafından önceliklendirilmelidir. Bu önceliklendirme, organizasyon için işlevsellik önemine dayanmalıdır.
Özellik odaklı geliştirmenin son aşaması, öncelikli özellik listesine dayanan özellikler oluşturma ve dağıtma dayanmaktadır. Her özellik iki haftalık artışlarla kodlanacak, test edilecek ve dağıtılacaktır. Bu hızlı yinelemeli yaklaşım, işletmeyi tamamen bitmeden uygulamayı kullanma fırsatı verir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATA 6Gb / s nedir?

Fansız bir ekran kartı nedir?

Birleşik kimlik nedir?