Pentagon nedir?



Pentagon, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı'nın merkezini barındıran Washington, DC yakınlarındaki ArlingtonCounty, Va . Bina, açık bir avluyu çevreleyen ve 23.000 sivil ve askeri çalışanı barındıran benzersiz bir beşgen şekle sahiptir. Pentagon, Amerikan askeri kompleksinin sembolü olarak kullanılır, çünkü şekil kolayca fark edilir. Pentagon, bazen binanın büyüklüğü ve karmaşıklığı nedeniyle küçük bir şehirle karşılaştırılmaktadır. Ordu, Donanma, faizsiz kredi veren bankalarHava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri ile birlikte Genelkurmay Başkanları ve Savunma Sekreterine ev sahipliği yapar.
Pentagon'un eşsiz şekli onu oldukça verimli bir ofis binası haline getiriyor. Pentagon'un 3,705,793 fit kare (1,129,526 metre) ofis alanı olmasına rağmen, binadaki pek çok noktaya 10 dakika içinde ulaşılması mümkün, olağanüstü bir mimari başarı. ABD'nin silahlı kuvvetlerini, istihbarat ve güvenlikten sorumlu kuruluşlarla birlikte koordine eden bir binada, işçilerin çoğu zaman birbirlerine hızlı bir şekilde erişebilmeleri gerekir.
Pentagon düşüncesi, 1941'de, Brigadier General BrehonSommervell'in İkinci Dünya Savaşı'nda ciddi bir sorun olan Savunma Bakanlığı için sınırlı bir alan sorununu çözmeye çalışırken ortaya çıkmıştı. Yeni bir binaya ihtiyaç duyulduğu ve 11 Eylül 1941'de bir çığır açan törenin yapıldığı kabul edildi. Washington'un eteklerinde eski bataklıklar üzerindeki binayı tamamlamak sadece iki yıl sürdü ve Pentagon hızla haberleşme teçhizatı ile doldu ve Savunma Bakanlığını koordine edecek personel.
Pentagon'da on yedi ayrı ofis binası, merkezi bir yer haline getirildi. Binada 284 banyo, 16.250 aydınlatma armatürü ve 7.754 pencere olmak üzere çok sayıda armatür ve personel temin edilmektedir. İkonik bina turlar için kullanılabilir, ancak erişim belirli alanlara ve belirli zamanlara sınırlı olsa da. Pentagon kompleksi, çalışanlar için 67 kredisiz borç paradönümlük park alanı bulunan 583 dönümlük bir arazi alanında bulunuyor.
Yere 60 gün kala, Pentagon'un kırılmasından sonra, Amerikan Havayolları Uçuşu 77 kaçırıldı ve Pentagon'un batı tarafına uçtu ve 189 kişiyi darbe üzerine derhal öldürdü. Pentagon, bölgedeki diğer büyük binalar ile birlikte tahliye edildi. Sahadaki onarımlar, terörist saldırılardan bir yıldan daha kısa bir süre sonra tamamen kullanılabilir alan ile hızlı bir şekilde başladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATA 6Gb / s nedir?

Birleşik kimlik nedir?