Planlanan Topluluk Nedir?



Planlı bir topluluk veya yeni bir kasaba, tamamen sıfırdan inşa edilmiş bir şehirdir. Ancak inşaat başlamadan önce, kasaba, toplumun görünümünü, hissini ve geleceğini şekillendirmek isteyen plancılar tarafından dikkatle haritalandırılır. Toplumun, tamamen sağır bir kasaba veya ekolojik bir topluluk olarak hizmet etmek gibi belirli bir amacı olabilir, faizsiz kredi veren bankalarya da sadece mantıklı bir şekilde gelişmek için bir girişim olabilir. Bu tür bir topluluğun başarılı olabilmesi için, güçlü bir mali desteğe ve planlamacılardan ve potansiyel vatandaşlardan gelen zengin bir çeşitliliğe sahip olması gerekir.
Planlı bir topluluk için diğer alternatif isimler bahçe şehir veya greenbelt şehri içerir. Bu isimlerin de belirttiği gibi, bu alanlar genellikle parklar, geniş bahçeleri olan büyük alanlar ve ağaç ve çayırların tampon bölgeleri şeklinde geniş bir alana yayılmış yeşil alanlara sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Yeşil alanın çoğalması, daha geniş ve park gibi hissettirebilir, bazı insanlar aktif olarak yaşayabilecekleri yerlerde aradıkları iki özelliktir.
Planlı bir topluluk oluştururken, planlamacılar toplumun desteklemesi gereken nüfus ve genişleme potansiyeli hakkında düşünüyor. Genellikle düşük gelirli konutlar için seçim yapmak ve hüküm vermek için bir dizi konut tasarlarlar . Ayrıca, planın destekleyici altyapıyı da içermesi gerekiyor. Plancılar güç kaynağı, kolluk kuvvetleri, su, eğitim, sağlık bakımı ve vatandaşların diğer ihtiyaçları hakkında düşünürler. Örneğin, planlı bir topluluk içinde ticari bir bölgenin kurulması, vatandaşların ihtiyaç duydukları mallara ve malzemelere erişmelerini sağlar. Ayrıca toplu taşıma, topluluk merkezleri ve daha birbirine bağlı bir topluluk oluşturmak için tasarlanan diğer önlemleri de içermek normaldir.
Planlı bir toplum fikri çok eskidir. Eski Yunanlılar, Orta Çağlar boyunca diğer Avrupa kültürleri gibi sıfırdan yeni şehirler kurdular. Çeşitli ulusal başkentler, Canberra, Avustralya ve Washington, DC'deki ABD sermayesi de dahil olmak üzere planlanmış topluluklardır. Kent planlamacıları, açık alanların geniş alanlarını, geniş kamu tesislerini ve iyi tasarlanmış kamusal alanları da içeren bu topluluklarda daha önce görülmüş olabilir. binalar. Tipik olarak, bu topluluklar kredisiz borç paraayrıca endüstrinin ve yeni gelişmenin sınırlarını içerir ve topluluğun amacının saf tutulmasını sağlar.
Tüm dünyada yeni planlanmış topluluklar sürekli olarak örgütleniyor. Belli bir odak ile geliştirilmekte olanlar, genellikle benzer ilgi alanlarına sahip insanları bir araya getirmeye teşvik etmek için iyi tanıtılmakta, diğerleri ise daha genel ve herkese açıktır. Başlangıçtan planlı bir topluluğa katılmak, şehrinizin geleceğini doğrudan şekillendireceğiniz için ilginç ve güçlendirici bir deneyim olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATA 6Gb / s nedir?

Fansız bir ekran kartı nedir?

Birleşik kimlik nedir?