Protokol Dönüştürücü Nedir?



Bir protokol çevirici, bir protokolün bir diğerinin protokolüne uyması için, bir protokolün birçok faktöre dayalı olarak her bir protokol ile değiştirilmesi için telekomünikasyon ve ağda kullanılır. Bir protokol dönüştürücüsünün son sonucu, bir makinenin protokolünün bir diğerinin protokolüyle etkileşime girmesine izin vermek ve ağın kredi notum düşük nasıl kredi çekerimkullanabileceği makinelerin miktarını arttırmaktır. Cezalar normalde hafifken, bir protokolden diğerine dönüşüm, özellikle dönüştürülmüş protokolün daha düşük bir veri hızına sahip olması durumunda bağlantı hızını yavaşlatabilir. Çoğu dönüştürücünün çeşitli protokollere sahip bir veritabanı vardır ve bu veritabanı başlangıç ​​protokolünü başka bir biçime dönüştürmek için kullanılır.
Ağların çoğunun farklı protokoller kullanan birçok makinesi vardır ve bu protokoller bir makinenin nasıl davrandığını belirler. Bu protokoller, veri hızı, şifreleme yöntemleri, dosya ve mesaj formatları ve ilgili servis dahil olmak üzere çeşitli faktörler tarafından belirlenir , çünkü bazı hizmetler sadece tek bir protokol kullanır. Bir protokol dönüştürücüsü bu protokolü alıp diğerine değiştirerek görevlendirilir.
Bir ağda, ayrı üreticiler tarafından üretilen çok sayıda farklı makine, farklı makinelerin farklı protokoller üzerinde çalışabileceği anlamına gelir. Bu, işi daha da zorlaştırabilir, çünkü çoğu protokol birbiriyle doğal olarak uyumsuzdur, böylece farklı protokollere sahip makinelerin entegrasyonunu engeller. Bir protokol dönüştürücüsünü kullanarak, kullanıcılar, farklı makinelerin birlikte çalışmasına izin veren protokolü değiştirerek bu zorluğu atlayabilir - dönüştürücü her bir makinenin protokollerini desteklediği sürece.
Bir protokol dönüştürücü genellikle yararlıdır, ancak bu cihazı kullanmak için bazı cezalar olabilir. Protokoller farklı hızlara ve veri hızlarına sahiptir ve bazıları diğerlerinden daha yavaştır. Dönüştürücü hızlı bir protokolü daha yavaş bir değere değiştirirse, genellikle hızda fark edilir değişiklikler olur. Dönüştürücü çalışmak için güç gerektirir ve gelir belgesiz kredi veren bankalarprotokol değiştirmenin fonksiyonu biraz zaman alır, bu da bu hızı biraz azaltabilir.
Çoğu protokol dönüştürücü birimi, bir kaç farklı protokolü anlamaya programlanmıştır ve bu birimler tüm protokolleri izlemek için dahili bir veritabanı kullanır. Bu veritabanı bilinen protokollerle ilişkili tüm faktörleri depolayacak ve veritabanı da bu cihazın bir protokolü diğerine değiştirmek için neyin değiştirilmesi gerektiğini anlamasına yardımcı olmakla görevlendirildi. El ile güncelleştirilebilen normal veritabanlarının aksine, bu veritabanı genellikle kullanıcılardan kilitlenir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATA 6Gb / s nedir?

Fansız bir ekran kartı nedir?

Birleşik kimlik nedir?