Q Gümrükleme Nedir?



Q izni, Birleşik Devletler hükümet kurumlarının yanı sıra Enerji ve Nükleer Düzenleme Komisyonu (NRC) Departmanında kullanılan bir güvenlik açıklığı türüdür. Bu, NRC ile mevcut olan en yüksek güvenlik açıklığıdır. AQ izni, bireyin nükleer araştırmaları faizsiz kredi veren bankalariçeren son derece gizli belgeleri ve diğer bilgileri görüntüleme yetkisine sahip olduğu anlamına gelir.
Q açıklığının amacı, hassas bilgilerin tehlikeli ellere düşmemesini sağlamaktır. Kapsanan veriler nükleer çalışmalar ile ilgili olduğundan, potansiyel olarak kitle imha silahları veya düşman bir ülke tarafından yaratılmasında kullanılabilir. Genel olarak, bu açıklık, bir kişinin güvenilir olduğunu ve önemli bilgileri kötüye kullanma olasılığının bulunmadığını gösterir.
Bir kişinin bir Q izni vermeden önce birkaç adım gereklidir. Bir başvuranın bir Tek Kapsamlı Arkaplan İncelemesi (SSBI) geçirmesi gerekir. SSBI süreci, Savunma Bakanlığı'nın Top Secret güvenlik izni için kullanılana benzer. Bu soruşturma genellikle bir federal yasa uygulayıcı ajan veya ajan grubu tarafından yürütülür . Bu araştırma, bir bireyin dürüstlüğü ve güvenilirliğini doğrulamak ve incelemek için kullanılır.
Bir SSBI sırasında, aracılar bir başvuru sahibinin önceki istihdam ve eğitim kayıtlarını doğrular. Bir kişinin Amerika Birleşik Devletleri'nde herhangi bir yerde tutuklandığını ortaya koyan bir suç arka planı da yapılır. Örgütsel bağlantılar ve önceki ikamet yerleri de kontrol edilir. Gizli seviye gibi alt açıklıklardan farklı olarak, bir Q izni soruşturması, komşular ve tanıdıklarla kapsamlı görüşmeler yapılmasını içerir.
Bazı faktörler, izin için başvuran bir kişiyi derhal hariç tutabilir. Yasadışı uyuşturucu kullanımı veya cezai eylem tarihi genellikle diskalifiye edilir. Başvuru süreci sırasında bir kişinin yalan söylediğine veya yabancı bir hükümete bağlı olduğuna dair kanıtlar kredisiz borç parada açıklamayı engelleyebilir. Kötü kredi geçmişi hemen diskalifiye edilmez, ancak temsilciler bir başvuranın kendisine rüşvet ve zorlama için potansiyel bir hedef oluşturacak sürekli mali sorunları olmadığını doğrulamalıdır.
AQ izni sonsuza kadar sürmez, ancak periyodik olarak yenilenmelidir. Açıklığın yeniden düzenlenmesi için, doğrulama için başka bir arka plan kontrolü yapılır. Beş yıl sonra, yeniden gözden geçirme yapılmadan önce yeniden bir araştırmaya ihtiyaç vardır. Düzenleyen kurumun bir kişinin gizli sırlarla artık güvenilemeyeceğine inanmak için bir sebep varsa, herhangi bir zamanda iptal edilebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATA 6Gb / s nedir?

Fansız bir ekran kartı nedir?

Birleşik kimlik nedir?