Ransomware nedir?



Ransomware, bilgisayarı ve içeriğini neredeyse rehin tutan belirli bir tür kötü amaçlı yazılımdır. Bu kötü amaçlı yazılım gaspı sürdürmek için bir araç görevi görür. Kötü amaçlı yazılım kullanan saldırganlar, mağdurları kendi dosyalarına yeniden erişim kazanmak için para ödemelerini zorunlu kılmak amacıyla bunu yaparlar. kredi notum düşük nasıl kredi çekerimPara alındıktan sonra, saldırgan kurbanı, sistemi normale döndüren bir kodla sağlar.
Dosyaları şifreleyebilen ve hak sahipleri tarafından saklanan virüsler de kriptovirüsler, kripto kurtları ve kriptotronlar olarak adlandırılmıştır. Giderek daha popüler hale geldi. Ransomware'in bir bilgisayar sistemine sızma yolları, ortalama bilgisayar bilgisayar solucanına benzer. Fidye yazılımı virüslü bir e-posta veya ağ güvenlik açığı girebilir . Ayrıca arama motoru aktiviteleri, virüslü web reklamları ve otomatik internet siteleri yoluyla şüpheli olmayan kurbanların bilgisayarlarına da girebilirler.
Kurulumunun ardından, fidye yazılımı bilgisayarın başlatma mekanizmaları gibi önemli sistem işlevlerini devre dışı bırakabilir veya tehlikeye atabilir. Daha sonra kurbanın dosyalarını şifreleyerek, saldırgandan parasal olarak yarar sağlayabilecek belirli bir eyleme uğramadan kullanıcının bunlara erişmesini imkansız hale getirecektir. Saldırgandan istenen özel eylem, saldırganın tercihlerine bağlı olarak değişebilir.
Örneğin, bir fidye yazılımı saldırısının kurbanı, dosyalarına yeniden erişebilmek için bilgisayarlarına bir kod girmesi istenebilir. Kod, saldırgan tarafından güvenli bir şekilde korunur ve saldırgan, ancak kurban saldırganı ödemeyi gönderirse sağlayacaktır. Bazı durumlarda kod, ödeme gönderilinceye kadar saldırgan tarafından bilinmemektedir.
Bazı saldırganlar, kurbanların eylem için ücret alınabilmesi için kısa mesaj servisi (SMS) mesajları göndermelerini istemektedir. Bu gibi senaryolarda, internet erişimi de mağdurun bilgisayarında engellenir. Craftiersaldırganları , birgelir belgesiz kredi veren bankalarkurbanın bilgisayarında sahte bir kötü amaçlı yazılım kaldırma programı uyarısı oluşturarak güvenlik tehditlerinden haberdar olabilirler . Bildirim, kurbanın bilgisayarının virüs koruma yazılımının sona erdiğini ve virüsün sisteminden anında çıkarılması için ödeme yapmaya teşvik ettiğini bildirebilir .
Bilgisayar kullanıcıları, bilgisayarlarına iyi antivirüs programları yükleyerek kendilerini fidye saldırılarına karşı koruyabilirler. Web sörfü alışkanlıkları konusunda uyanık olmak, bilgisayar enfeksiyonu riskini de azaltabilir. Bilinen güvenlik sorunlarının ele alındığından emin olmak için programları düzenli olarak güncelleyerek tehditleri de en aza indirebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATA 6Gb / s nedir?

Fansız bir ekran kartı nedir?

Birleşik kimlik nedir?