SATA 6Gb / s nedir?



2009 itibariyle SATA 6Gb / s tabla tabanlı sabit diskler için en yeni nesil mimaridir. "6Gb / s", saniyede 6 gigabitlik veri aktarım hızını, önceki nesil SATA'nın hızının iki katı anlamına gelir. SATA standartlarını tasarlayan Seri ATA Uluslararası Organizasyonu (SATA- IO ), bu üçüncü-nesil SATA'nın, ikinci nesil isimleri karıştırarak halihazırda sadık olan SATA faizsiz kredi veren bankalarterminolojisine potansiyel karışıklık getirmekten kaçınmak için SATA 6Gb / s olarak adlandırılmasını istedi.
SATA teknolojisi , geniş, uygun olmayan paralel ATA ( PATA ) veri kablolarından ve konektörlerinden dar seri kablo ve konektörlere geçerek sabit disk teknolojisinin yerini değiştirdi . Tam çift yönlü seri haberleşmeye geçiş, paralel teknolojinin kullanabileceğinden daha hızlı hızlara kapı açmış ve aynı zamanda daha hızlı bilgisayar işlemci birimleri (CPU) ve daha yüksek kapasiteli disk sürücüleri için hayati önem taşıyan daha büyük hava akışı sağlayan bilgisayar kasalarının iç kısmını açmıştır .
SATA 150 veya SATA / 150 olarak da bilinen orijinal SATA, saniyede 1,5 Gb / s veya 150 Megabyte (MB / s) maksimum veri aktarım hızına sahipti. En hızlı PATA diskleri, orijinal SATA ile rekabet edebilirdi, ancak SATA yeni başlıyorken PATA, daha hızlı bir mimariye sahipti.
Genellikle SATA II olarak anılan ikinci nesil SATA, hızı 3 Gb / sn veya 300 MB / sn'ye çıkardı. Veri aktarım hızından dolayı SATA II, SATA 300, SATA / 300 veya SATA 3 olarak da adlandırıldı. “SATA II” ile “SATA II” eşanlamlı karışıklığı zaten görebiliyorsunuz.
Şimdi üçüncü nesil SATA'yı ekleyin ve SATA-IO'nun en yeni iterasyonun SATA 3, SATA III veya hatta Üçüncü Nesil SATA olarak adlandırılmasının neden istemediğini açık bir şekilde belirtin. Veri aktarım hızı ile “SATA 6Gb / s” olarak adlandırmak, belirtimi anında netleştirir.
SATA 6Gb / s sürücülerinin 2009 yılının ikinci çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor. SATA-IO'ya göre, teknoloji aynı kabloları ve konektörleri kullanarak SATA'nın önceki sürümleriyle geriye dönük olarak uyumlu. SATA diskleri bugün kullanılan sürücülerin yaklaşık% 100'ünü oluşturduğundan, SATA 6Gb / s'ye yeni bir sürücü almayı ve kurmayı kredisiz borç parakolay hale getiriyor.
SATA 6Gb / s, yeni bir USB standardı olan USB 3.0 ile güzel bir şekilde eşleştirmek için tam zamanında geliyor . USB 3.0, en yeni nesil SATA ile mükemmel eşleşen, 600 MB / sn'lik maksimum teorik hızı destekler. USB 3.0 gerçek dünyadaki maksimum süresini gerçekleştirmeyebilirken, USB 3.0'ı destekleyen harici bir sürücü muhafazası ve hızlandırmak için iki veya daha fazla SATA 6Gb / s sürücüsü ile her zaman tasarruf edeceğinizi hayal edemezsiniz. Bu disk klonu yedekleri.
Bazı yeni teknolojiler, düzeltildikleri kadar çok yeni problemi ortaya çıkarırken, SATA teknolojisinin tanıtımından bu yana hiç kimse geriye bakmadı. Şimdi ufukta SATA 6Gb / s ve USB 3.0 ile herkesin ileriye baktığını söyleyebilirsin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fansız bir ekran kartı nedir?

Birleşik kimlik nedir?